R- Giriş devamı

https://oyasanli.com/oyasblog/2018/11/09/r-giris/
Başlarken bazı taşlar yerine oturmamıştı.. Sanırım artık daha hakimim.. Gerçekleştirdiğim projeyi de ekleyeceğim. Şimdilik projenin İngilizce versiyonunun videosunu hazırlıyorum.
İlerlemek için benim açımdan gerekli olan gerçek hayatla bağlantılı bir proje – Covid19 grafikleri gibi- ve öğrenmeye devam edebileceğim kaynaklar gerekli.
Gerçek proje olunca öğrenme daha anlamlı ve daha kalıcı oluyor. Kaynaklara gelince ben internet üzerinde bir sürü kaynak buldum ilerlemek için. Takıldığım yerde de Facebook’da gruplara üye oldum ve oralarda yaptıklarımı da göstererek sorumu sordum.
Şu an itibarıyla çalışan ve grafikler çizen iki adet script’im( kodlama) var. Biri kullanıcıdan girdileri alarak ilerliyor, diğeri ise internetten csv dosyasından rakamları alıyor. Her ikisini de GitHub’a koyacağım ve bloğumda yazacağım. Video’da hazırlıyorum, bir kaç tanesini Facebook sayfamda (https://www.facebook.com/oyasan.blog/) gördünüz. Çalışmalarımı laptop üzerinde gerçekleştiriyorum. Video’larda bazı yerlerde özellikle script’in notepad görüntüsünde problemler oluyor, okumak bazen zor. Ses de pek kaliteli olmadığı için alt yazı ekledim. Türkçe’sini de hazırlayacağım videoların.

İlk video

Sonrasında da kendime başka proje arayışı içine gireceğim. Tabii derslerimden vakit kalırsa 🙂 Bu yaz okuduğum konu(GIS-CBS) ile ilgili iki sertifika programı var, onlara da kayıt olmaya çalışacağım. Belki o arada da yeni proje bulurum.

Devami gelecek…

©Oya Şanlı May 21, 2020

Last updated by at .