Aynı konuda bilgi veren websiteleri nasıl sıralanıyor?

Bir önceki yazımda arama motorundan, web sitemizin arama motoru tarafından indekslenmesinden, sağlayıcılarından, arama yaparken kullandığımız kelimelerin etkisinden bu etkinin web sitemize ulaşımı nasil etkileyebileceğinden bahsettim.

Arama robotu sayfalarımızı gezip arama motoru Indeksleme yaptıktan sonra Rank bağlantı analizi algoritmaları ve diğer faktörlerle birlikte internet üzerinde sayfalar arası bağlantılara bakarak her sayfaya bir ölçü verir. Bir sayfaya kurulan link- köprü o sayfaya verilmiş bir destek olarak düşünülür. Her köprü kuruluşta o sayfanin önemi o kadar artar. Böylece arama sonuçlarında önemi doğrultusunda daha ön sıralara çıkar.

PageRank Google’in, HITS Kleinberg’in Ask.com tarafından kullanılıyor, TrustRank Zoltan Gyongyi, Hector Garcia-Molina ve Jan Pedersen tarafından hazırlanmış ve spam ayıklıyor, Google Hummingbird semantik kullanarak niyeti de değerlendiriyor.

PageRank’e dönersek, yüksek değere sahip sayafaya bağlantı kuran sayfanında önemi artıyor.

Böylece arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak sağlanmış oluyor. Dikkat edilmesi gereken ölçü verilirken PageRank’in yanında 200 civarinda diğer faktörün kullanıldığıdır. Algoritma ölçümleme yaparken sayfalar arası bağlantının doğal olup olmadığını da kontrol eder. Doğal olmayan bağlantılar PageRank algoritmasi tarafından işlenmez.

Unutmayiniz, websitenizin içeriği iyi olduğu müddetçe okunacak ve link verilecektir.

Kolay gelsin, tıklanma’nız bol olsun..

Last updated by at .